Jelenlegi hely

Az Arch Linux Közösségi Tárolója (AUR)

Áttekintés

Az Arch Linux Közösségi Tárolót (AUR - Arch Linux User-Community Repository) a felhasználók töltik meg tartalommal. Az AUR a PKGBUILD állományok megosztására szolgál, az itt népszerűvé váló csomagok pedig idővel bekerülhetnek a [community] tárolóba is. Úgy is mondhatjuk, hogy ez az új Arch csomagok születési helye. Az AUR-be a felhasználók a saját csomagjaikat teszik be. Az AUR közössége szavaz ezekről a csomagokról, és amikor elég támogató szavazat érkezett, akkor egy TU (Trusted User - Megbízható Felhasználó) átemeli a [community] tárolóba, amely már elérhető a pacman-en és az ABS-en keresztül.

Fontos dokumentumok

Ezen útmutató mellett érdemes elolvasni az AUR User Guidlines (angol nyelvű) leírást, ha szeretnél AUR felhasználó lenni, és az AUR Trusted User Guidlines (szintén angol nyelvű) útmutatót, ha szeretnél Megbízható Felhasználóvá (Trusted User) válni.

Első lépések

  • Itt található egy rövid útmutató arról, hogyan telepítsünk csomagokat az AUR-ből. Részletesebb információkat a csomagok készítéséről a makepkg-t bemutató útmutatóban találsz.
  • Az AUR User Guidlines bemutatja, hogyan engedélyezhetjük a [community] tárolót a pacman-ben és az ABS-ben.
  • Látogasd meg az AUR webes felületét, és nézz szét egy kicsit. Itt találhatsz különféle statisztikákat, és aktuális listát a legfrissebb elérhető csomagokról.
  • Mindenképpen nézd meg az AUR kérdések és válaszok oldalát.