Jelenlegi hely

Egér mozgatás nélkül nem működik a rendszer

Sziasztok!

Egy upgrade után a következő jelenség tapasztalható:

Grafikus felületen (openbox vagy akár WindowMaker alatt is) csak akkor működik normális sebességgel pl. firefoxban egy video lejátszás, ha mozgatom közben az egeret.
Ha abbahagyom, akkor a video is megáll (vagy az oly népszerű animgifek is).

Weboldalakon (vagy csak a böngésző címsorába) ha írok valamit, addig nem kerül a képernyőre, míg meg nem mozdítom az egeret (amíg mozog, minden szép és jó).

Ha nyitok egy terminál ablakot (roxterm) és gépelek, csak akkor kezdenek megjelenni a karakterek, ha mozgatom az egeret (vagy hosszú másodperceket várok és akkor nagyon lassan néha-néha előbukkan egy-egy).

Parancssorban (tty2-6 -ig) minden ok, mint ahogy Xorg alatt egy sima xterm (vagy lxterminal) is remekül működik.
Ezek miatt gyanítok valami GTK problémára, de eddig nem jöttem rá a hiba okára.

Szai!

Ugyanaz a problémám nekem is. Oracle VM Virtualbox-ban futtatott M$ Xp-vel is ugyanaz a jelenség mint ami Te írsz. A munkám miatt VDI-t is használok Openbox alatt, ahol szintén ez a gond.
Valószínűleg az Openbox-ban van a hiba, mivel a Cinnamon-om jó, illetve feltettem az AWESOME-t, amivel tökéletes minden, de próbáltam XFCE4-el, amivel szintén minden OK. A hiba okát én sem tudom, most az AWESOME-t használom.

Én Enlightenmenttel és Matevel próbáltam, de ugyanúgy rossz mindenhol.

Update: eddig nem használtam compozit manager-t, de az Arch listán kaptam egy tippet erről és kipróbáltam.
Ha az xcompmgr -c paranccsal indítok egyet, akkor helyrejön minden. Igaz, hogy vannak mellékhatásai (pl. átlátszó ablakok, de gondolom a megfelelő kapcsolókkal testre szabható)

Én a Compton-t ajánlanám kompozitálónak. Az még vsyncet is tud.