Jelenlegi hely

Manjaro 32bit Firefox "plugins" mappa sehol nem található(Megoldva)

Sziasztok. Kezdő linuxos vagyok és szeretném az adobe flash playert telepíteni a Firefoxomhoz. Sajnálatos módon sehol nem találtam a "plugins" mappát, ahova behelyezhetném a "libflashplayer.so"-t. Néztem az /usr/lib/firefox mappában, ott sincs sehol, ugyanúgy /usr/lib "mozilla" mappa, ahol szokott lenni általában a "plugins", ott sincs sehol. A HOME könyvtárban rejtetten van ilyen, hogy mozilla, de ebben sincs plugins mappa. Az adobe flash playert az adobe hivatalos oldaláról töltöttem, tar.gz kiterjesztés, kicsomagoltam. Segítségeteket előre is köszönöm.

Szia.
Úgy tűnik, egyáltalán nem ismered még a Linuxot. Linuxra programokat nem a böngészőből kell összegyűjteni, hanem a disztribúció által biztosított csomagkezelővel lehet feltelepíteni. Keress a menüben olyat, hogy "Szoftver telepítése vagy eltávolítása" (vagy valami hasonló). Abban keresd meg a flashplugin nevű csomagot, és telepítsd fel.
Egyébként nem véletlenül nincs benne a Manjaro alaptelepítésben a flash plugin. Elavult, és rengeteg biztonsági rés van benne, azonkívül zárt forráskódú.

Kedves notramo! Köszönöm szépen, sikerült megoldani! :)Ahogy írtad úgy kerestem rá a "pamac" nevü csomagkezelővel és meglett! :D Pedig próbáltam "flash" stb beírni neki, de úgy nem találta, azt gondoltam nincs fent a tárolőban valamiért. Köszönöm.

Utókérdés: Odakell-e írnom valamit a kérdésemhez, ha sikerült megoldani?

A cím végére írd oda azt, hogy (Megoldva).