Jelenlegi hely

Nvidia Felbontás hiba

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy feltelepül szépen a rendszer. Újraindítom be is lövi szépen a konzolt is normálisabb felbontásra. Aztán telepítem az X kiszolgálót, majd az nvidia drivert és a felbontásom bár szerinte 1366x768 szerintem olyan 1024x768, mert nagyok az ablakok a szövegek meg minden. A konzol is visszavált kisebb felbontásra.

Valami tipp valakinek?
A kártya egy nvidia Ion ha ez segít valamit.

Üdv

Fórumok: 
fórum címkék: 

A kms betöltésénél még szerinted jó a felbontás? Milyen környezeted van? Gnome 2,3 KDE, Xfce, LXDE, ? Valamit olvastam egy olyat hogy csak a nyít driver a működőképes jelenleg... melyik drivert tetted fel?

Szia.
NV driver 270. akármi
Értsd úgy, hogy még csak az xorg és a hozzávalók vannak fent, meg az nv driver, de a következő újraindításnál már a felbontás átállítódik kisebbre. Onnan tudom, hogy alapból mikor berakom az install gondolom láttad már mekkora a felbontása a dolgoknak. Aztán az elő újraindításnál é mindaddig amíg nem rakok fel nv drivert, addig szépen fut 1366x768-asfelbontáson. Majd NV driver után bár vissza minden akkora felbontásra mint amikor előzör telepítem é nem tudja, hogy mekkora a monitorom. A xorg.conf-ban a monitoromhoz unknow van írva, nem tudom, hogy ez jelez-e valamit.
Egyébként egy hp mini 311 netbookról van szó

Ki kellene találni hogy milyen drivert tölt be mielőtt felteszed az nvdrivert... mert nyilván ha megy alapból a kms, már a telepítőnél akkor valami drivert betölt... azt kéne csak feltenni az xorghoz... nézz egy lsmod-ot. csak tipp :)

Most szeretnék elősször telepíteni arch-t. Az alap telepítés úgy vélem tiszta. A felhasználó létrehozás is menni fog. A probléma az nvidia-driver telepítésnél kezdődik: eddig ubuntu és debian volt-van a gépen. Ott a 173-as verziójú driver kellett. De ezen az oldalon: http://hogyan.org/arch-linux-alapoktol-a-kesz-rendszerig az fx sorozathoz van írva a 173xx . Nekem geforce go 6150 van. Mehet ezekszerint nekem a 173xx ?
A másik dolog amit nem értek a belinkelt leírásban: ha a 173xx driver-t felraktam, utána a keybord és a mause kezelő telepítése következik ?

Xorg létrehozásához az nvidia-xconfig csomagot felkell raknom külön, vagy az felkerül az nvidia-173xx telepítesekor automatikusan ? Utána a conf-ot létrehozni arch-nál is a sudo nvidia-xconfig paranccsal kell ?

shikantaza
A kartyadhoz jo a legujabb driver is (295.40), nem kell a legacy-t hasznalnod.
( http://www.nvidia.com/object/linux-display-ia32-295.40-driver.html - Supported Products )
Ez az nvidia es az nvidia-utils csomagokat jelenti. Az nvidia-xconfig feltelepul az nvidia-utils reszekent.
Archnal is ez a parancs generalja a configot.
A beviteli eszkozoknek ezek kellenek: xf86-input-keyboard xf86-input-mouse xf86-input-evdev

szerk.: csomagnevek javitva

Ezt nézegesd - valószínűleg naprakészebb, mint a magyar doksi.

Nem túl jó az angolom, és így kezdőként nem akarok valamit félreérteni. Ezért figyelem a magyart, de valszeg a kettő együttes használata lesz a megfelelő.

Köszönöm az infót. Debian-ra legutóbb a 295.20 ment fel, ha jól rémlik a száma. Na, akkor megyek megpróbálom a dolgot. A cél majd egy arch lxde lesz. De ezt a megfelelő topicban majd, ha addig eljut a dolog. :)
Csak tanulásként : az ...-evdev mihez kell ? Bocs, de nem xf86-INPUT-evdev a VIDEO-evdev helyett ?

a magyarban van ez a sor: sudo pacman -S hal dbus xf86-input-evdev
Ehelyett mit kell ? Ezt nem találom értelemszerűen az angolban.

az a baj, hogy a magyar vagy 3-4 xorg kiadás elötti

muszáj az angolt nézni, mert az a naprakész
nagyon nem kell érteni, mert értelemszerű a parancssor, meg az egész wiki ablak felépítése

amit érteni kell majd a végén a tuning (finomhangolás) vagy a hibakeresés (trubleshoting)

soma-sk8

Valoban input, elirtam oket.

Sikerült az alap. Hang, xorg, bevitelik, nvidia, twm (tesztelve)
Jön a többi.