Jelenlegi hely

2012.07.15-ös telepítő

Új iso imagefájlokat adtunk ki, melyek megtalálhatók a Downloads oldalunkon.

A legfontosabb változás az, hogy az AIF-et (az Arch Installation Frameworköt) eltávolítottuk, helyette egyszerű install szkriptek segítik a telepítést. Ez azt jelenti, hogy mostantól nem elérhető a menü-alapú telepítő, inkább a dokumentáción keresztül segítjük az új felhasználókat. Ezért is kérjük a felhasználóinkat, hogy a wiki esetleges hiányosságait javítsák ki.

Mostantól a telepítő imagefájlokat is aláírjuk, és melegen ajánljuk a hitelesség-ellenőrzést használat előtt. Arch Linux rendszeren ez a pacman-key -v <iso-file>.sig paranccsal tehető meg.

  • A pacman kulcstartó automatikusan inicializálódik bootoláskor. Így az aláírás-ellenőrző rendszer elérhető a live medián, és out-of-the-box működik a telepített rendszeren is.
  • A hat különböző image helyett csak egyet adtunk ki; ez bootolható i686 és x86_64 rendszeren is, és hálózati telepítésre használható. A [core] repót nem tartalmazza az imagefájl.
  • Havonta tervezünk iso fájlokat kiadni.
  • A telepítő média bootolható PXE-vel is. Ebben az esetben a PGP aláírás nem ellenőrizhető!
  • A további archisoval kapcsolatos opciók és funkciók megtalálhatók a README fájlban.

Az AIF fejlesztői és felhasználói aktivitás hiányában szűnt meg. Természetesen örülnénk neki, ha önkéntesek dolgoznának rajta és újra életet lehelnének bele a korábbi funkcionalitásokkal.

Pierre Schmitz, 2012-07-22

hírek címkéi: