Jelenlegi hely

initscripts frissítés

Új funkciók:

* Új /sbin/rc script, amellyel elindíthatók/leállíthatók a daemonok.
* FakeRAID támogatás (dmraid).
* btrfs támogatás.

Formai változások:

* A hardveróra pontatlanságának korrigálását egy daemonba mozgattuk, amelyet a legtöbb esetben nem kell használni, mivel különféle hibákhoz vezethet (különösen dual-boot rendszereken vagy ntp használata esetén). Ha tudod, hogy mit csinálsz, és mégis be akarod kapcsolni a korrekciót, add hozzá a "hwclock"-ot a DAEMONS listához.
* Mostantól az udev kezeli az mdadm-et, és nem hívjuk meg az mdadm-et közvetlenül. Ettől a rendszer elvileg robusztusabbá válik, anélkül, hogy veszítene funkcionalitásából.

Javaslatok:

* Emlékeztetünk mindenkit, hogy az initscripts feltételezi, hogy minden egyéb csomag (a kernelen kívül) naprakész. Ez különösen az udev, mdadm, dmraid és lvm csomagokra igaz.
* Nagyon nem javasoljuk a HWCLOCK="localtime" használatát, mivel ez többféle ismert és javíthatatlan hibához vezethet. Ennek ellenére nem tervezzük a "localtime" támogatás megszüntetését.

Tom Gundersen, 2011-05-02

hírek címkéi: 

Hozzászólások

Még valami, amibe én is belefutottam:
mivel az új initscripts a /var/run/ daemons könyvtár helyett a /run/daemonst használja, azok a szolgáltatások, melyek erről nem tudnak hibát fognak okozni.

Pl a fam szolgáltatáshoz kell az rpcbind nevű is, ami hiába fut, a fam nem tud róla, mert nem látja a /var/run/daemons könyvtárban az erről szóló fájlt amit ezzel az üzenettel jelez: "ERROR: rpcbind is not running"

Megoldás lehet, ha linkeljük a /run/daemons könyvtárat a /var/run/daemons helyére.
Update: sajna ez a megoldás egy reboot után semmivé foszlik, mert törlődik a /var/run link. Végleges megoldás az, ha a gamin telepítésre kerül (ami ilyenkor lecseréli a fam csomagot -emiatt ez utóbbit ki kell venni az /etc/rc.conf fájl DAEMONS szekciójából).

Amúgy itt is olvashatunk a problémáról.