Jelenlegi hely

A /lib könyvtár szimbolikus linkké alakul

Az összes Arch Linux csomagnál átmozgattuk a /lib-ben található fájlokat a /usr/lib könyvtárba, és a /lib mostantól /usr/lib-re mutató szimbolikus link lesz. Emiatt frissítéskor a pacman nagy valószínűséggel fájlütközést észlel majd. Ez a probléma a következő parancsokkal hidalható át a legegyszerűbben:

pacman -Syu --ignore glibc
pacman -Su

Ne használd a --force kapcsolót frissítéskor!

Ha a fenti parancsok valamelyike nem működik (például függőségi vagy fájlütközési problémák miatt), akkor olvasd el ezt a részletesebb leírást: https://wiki.archlinux.org/index.php/DeveloperWiki:usrlib

Allan McRae, 2012-07-14

hírek címkéi: 

Hozzászólások

Ha valakinek van ideje és nem akar szenvedni a legutóbbi frissítés okozta problémával, akkor a legjobb megoldás egy friss telepítés netinstallal... :)

Bíztató...

Elvileg, ha az ember elolvassa és betartja, amit a Wiki-ben írtak, akkor nem lehet gáz, gyakorlatilag 2 nap után döntöttem a friss netinstall mellett... Azóta nincs gondom a rendszeremmel...

3 rendszert frissítettem a napokban. Volt köztük raid1-es valamint systemd-s is. Teljesen probléma mentes volt mindegyik. Nem igazán értem nálad miért okozott problémát.

A Wiki mellett nekem ez a leiras is segitett:
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=1129800#p1129800

Azt elfelejtettem megírni, hogy nem "tiszta" Arch volt, hanem Bridge Linux, amit úgyis le akartam cserélni Arch-ra, ezért nem törtem magam annyira a frissítésen. :)

Le tudná valaki nekem a probléma megoldásának a menetét írni magyarul, de ettől szájbarágósabban? Nekem továbbra is fennáll az ütközés, de a /lib/ alatt nincs modules könyvtáram sem, a find /lib -exec pacman -Qo -- {} + parancsra csak egy lista libfileokról amiket a glibc használ (meg egy file amit nem). Nem merek kisérletezni vele, mert napi szinten használom, és eléggé meg lennék lőve most, ha nem bootolna be valami miatt a rendszer. Űjratelepíteni az egészet az alapoktól pedig nem szeretném. Előre is köszönöm!

Tobb info kellene arrol a fajlrol, amit nem. (fajlnev, esetleg csomag)
Ha egy masik csomag resze, akkor probald torolni, majd glibc frissites utan ujratelepiteni. Valoszinuleg AUR-bol tettel fel valamit, ami /lib -be is pakolt

Igen, ld-lsb a csomag neve, és a google-earth része volt. leszedtem, és 1gy már frissült is a glibc. Köszönöm a segítséget!