Jelenlegi hely

Pacman csomagaláírás

Az elmúlt 6 hónapban a pacman csomagellenőrző funkciója ki volt kapcsolva, mert a publikus kulcsokhoz szükséges infrastruktúra kialakításán dolgoztunk.

Végre elérkezett az idő, a pacman-4.0.3-2-ben engedélyezésre került a csomagaláírás. Frissítéskor kapsz egy üzenetet, hogy futtasd az alábbi parancsokat:

pacman-key --init
pacman-key --populate archlinux

Ezzel létrehozod a helyi kulcstartót, és feltöltöd a hivatalos csomagok használatához szükséges adatokkal. Ez magában foglalja az öt mesterkulcsot, melyek az Arch Linux csomagkészítők (fejlesztők és megbízható AUR felhasználók) hitelességének igazolására szolgálnak; így nem szükséges nyomon követned, hogy éppen ki csatlakozott a fejlesztői gárdához, és ki lépett ki, egyszer és mindenkorra elegendő ellenőrizni ezt az öt mesterkulcsot. A populate parancs erre az ellenőrzésre fel fog szólítani: ekkor figyelmesen vesd össze a kulcsok kijelzett ujjlenyomatát a honlapunkon található ujjlenyomatokkal.

Ezután vezesd át a pacman.conf.pacnew változásait a pacman.conf fájlba, a SigLevel opción keresztül ezzel engedélyezed a csomagellenőrzést, és ekkor elvileg készen vagy.

A pacman és az archlinux-keyring fejlesztésének részleteiről Allan és Pierre blogposztjaiban olvashatsz.

Gaetan Bisson, 2012-06-04

hírek címkéi: 

Hozzászólások

pacman-key --init
Ez friss telepítésnél picit szívás :) Tegnap 2 órán át generálta a kulcsot :)

nyomkodtad a billentyűzetet? akkor sokkal gyorsabb. vagy az is jó ha másik konzolból indítasz valami folyamatot ami a lemezt olvassa folyamatosan.

Nem nyomkodtam, magára hagytam. Igazából ráértem, csak eleinte azt hittem valamiért megállt a parancs során. De most már tudom, hogy sokáig tart friss telepítésnél :)

nyomkodni kell, vagy az egeret mozgatni, csak az friss telepítésnél nem jön szóba. annak segítségével generálja a kulcsot. ha magára hagyod akkor ilyen lassú, ha véletlenszerűen nyomkodod akkor "gyorsan" megy.

Tehát miután kiadom a parancsot, nyomkodni kell random a billt. Kösz az infót :)